Sadržajni marketing i kopirajting - Najveći trendovi u 2017. godini

9. 1. 2017.

Kopirajteri, imamo dobre vesti: sadržaj je i dalje kralj! Loša vest je što će se moći prodati samo sadržaj visokog kvaliteta. Saznajte šta će se očekivati od vas u 2017. godini. Ovaj članak pruža kratak pregled „pravila igre“ u sadržajnom marketingu na osnovu predviđanja stručnjaka.

Sadržajni marketing i kopirajting - Najveći trendovi u 2017. godini

Sadržajni marketing ili tradicionalno reklamiranje?

Već sada kompanije ulažu više sredstava u sadržajni marketing nego u tradicionalne vidove promovisanja, a taj trend će se nastaviti i u 2017. godini.

Još kvalitetniji sadržaj!

Prema istraživanju Content Marketing Institute-a, 70% marketara, koji su učestvovali u istraživanju, misli da će njihove kompanije objaviti više sadržaja ove godine u odnosu na prošlu. To znači da će biti potreban veći broj kopirajtera kako bi se obezbedilo još više kvalitetnog sadržaja.

Vlasnici web sajtova i marketari već počinju da shvataju da kvalitetan sadržaj zahteva iskusnog kopirajtera. U želji da obezbede vrhunski sadržaj, kompanije neće žaliti sredstva, kako bi na najbolji način reklamirali svoj brend. Zbog toga će sve više njih angažovati uspešne, profesionalne agencije za sadržajni marketing.

Posetioci sajta koji će se vraćati

Kopirajteri će morati da unaprede svoje veštine kako bi zadržali dosadašnje čitaoce. Dobri marketari znaju kako da privuku posetioca da postane stalni čitalac, kao i kako da posetioca pretvore u korisnika brenda koji kompanija nudi.

Stručnjaci koji se bave sadržajnim marketingom počeće da mere broj aktivnih korisnika na dnevnom nivou, stoga sadržaji moraju da budu takvi da podstaknu čitaoce da se vraćaju na sajt.Reklamiranje putem video snimka, prava stvar!

Video, video, video...

Video marketing će biti popularan u 2017. godini, jer zabavlja posetioce i pretvara ih u kupce. Neki od postojećih oblika su: Facebook live video, vebinari, Instagram snimci, tihi video, 360° video.

Prema istraživanju Syndacast-a, 74% ukupnog sadržaja u 2017. godini će biti video sadržaji. Facebook je već unapredio svoj News Feed, kako bi olakšao gledanje video snimaka. Takođe, video može pomoći da se unapredi SEO, jer Google snimcima daje prednost u rezultatima pretrage.

Newsletter je i dalje značajan!

Marketing stručnjaci već godinama predviđaju smrt email poruka, ali izgleda da email ni dalje nije zaboravljen. U programima sadržajnog marketinga je važniji nego ikad, jer primaoci otvaraju i čitaju sve više email poruka.

Velik broj B2B kompanija koriste Newsletter kako bi sa svojim klijentima podelili važne sadržaje. Ukoliko razmišljate o pokretanju Newsletter kampanje, sad je pravo vreme za to!

Sadržajni marketing će biti veoma popularan u 2017. godini, ali će biti sve teže dobiti zadovoljavajuće rezultate. Kopirajteri moraju da obezbede da sadržaji budu jedinstveni, zanimljivi, interesantni i da ostavljaju bez daha.