Trendovi u sadržajnom marketingu u 2016. godini

13. 11. 2016.

Ova vrsta marketinga je sve popularniji oblik građenja kvalitetnih veza sa publikom. Ako želite da budete korak ispred konkurencije, neophodno je da budete upoznati sa trendovima, koji će ove godine vladati u sadržajnom marketingu.

Trendovi u sadržajnom marketingu u 2016. godiniSadržajni marketing, kao najpoznatiji oblik online marketinga poslednjih godina opet dobija na značaju. Stručnjaci za sadržajni marketing moraju konstantno da analiziraju novonastale situacije i moraju da se prilagođavaju novostima u oblasti tehnologije – i to brže nego ikada. 2016. godine će doći do veoma značajnih izmena u oblasti sadržajnog marketinga, a onaj ko želi da ostane uspešan, mora da bude upoznat sa najznačajnijim trendovima.

Kvalitetni sadržaj zahteva sve više vizuelnih elemenata, video snimaka, slika...

Vizuelni sadržaj je sve značajniji, jer je ljudima omogućen sve brži pristup internetu. Ljudi mogu nesmetano da gledaju slike ili video snimke, čak i kad su na putu. Upravo iz ovog razloga, marketari više ne moraju brinuti o brzini konekcije i mogu da se fokusiraju na izradu prelepog, vizuelno orijentisanog sadržaja.

Interaktivni sadržaji postaju sve značajniji

Tražnja za personalizovanim sadržajima će biti sve veća i veća. Personalizovane početne stranice polako navikavaju korisnike društvenih mreža na individualne sadržaje. Publika će uskoro i od sadržajnog marketinga zahtevati sadržaje, koji se prilagođavaju ličnim potrebama čitaoca.

Nove mogućnosti za objavljivanje sadržaja na društvenim mrežama

Facebook Instant Articles aplikacija omogućuje izdavačima da svoje članke podele sa još više ljudi.Koristite društvene mreže u svrhu marketinga

Kupci će uskoro biti spremni i da plate za kvalitetne sadržaje

Svet sadržajnog marketinga je pun tekstova i slika slabog kvaliteta. Upravo iz ovog razloga, kupci će biti spremni da plate za kvalitetne sadržaje, koji sadrže sve potrebne informacije. Na ovaj način neće morati sami da skupljaju mrvice informacija iz besplatnih sadržaja, štedeći tako svoje vreme i napore.

Serijski sadržaji imaju dugotrajan efekat

Ako sadržaj podelimo na manje delove i objavljujemo ga u određenim vremenskim intervalima, probudićemo radoznalost publike i zadržaćemo njeno interesovanje kroz duži vremenski period.