Zašto je sadržajni marketing isplativ i u 2016. godini?

15. 11. 2016.

Sadržajni marketing je komunikacija sa kupcima i potencijalnim kupcima, koja ne vodi direktno do kupovine. Na ovaj način se kupcima sugerira da ste spremni da im pružite potrebne informacije i edukaciju, a ne samo da im "uvalite" proizvod. Vredne informacije klijenti nagrađuju poverenjem i kupovinom. Od vas.

Zašto je sadržajni marketing isplativ i u 2016. godini?Sadržajni marketing, kao strategiju, koriste i neke od najvećih kompanija, kao što su Procter&Gamble, Coca-Cola, John Deere ili Microsoft. Ali ne uživaju samo „velikani“ u mogućnostima, koje pruža sadržajni marketing – koriste ga mala i srednja preduzeća, ali i fizička lica. Zašto? Zato što deluje!

Online oglasi su prošlost!

Uloga content marketinga će 2016. godine biti značajnija nego ikad, budući da korisnici imaju sve veću internet-inteligenciju. Što su bolje upoznati sa internetom, korisnike sve više razočaravaju online oglasi. Kao rezultat ovoga, sve je veći broj rešenja, koja sprečavaju pojavljivanje neželjenih oglasa. Takozvani ad-blockeri štite korisnike od dosadnih banera i iskakajućih prozora. Kompanijama ostaje jedino da se oslone na sadržajni marketing, ukoliko žele da ostvare ekstra profit.C, kao content - 2016. godina je godina sadržajnog marketinga

Bez kopiranja!

Pravila su tu da se poštuju, a to stoji i u slučaju internet marketinga – bez ulaganja nema ni profita. Sadržajni marketing ni u 2016. godini ne funkcioniše bez jedinstvenih, korisnih i ekskluzivnih tekstova i sadržaja. Ali je content marketing svakako rešenje, u koje vredi ulagati, budući da se kvalitetan sadržaj ne može zaustaviti sa ad-blockerima, a korisnici ga ne mogu (a najčešće ni ne žele) zaobići. (Da testiramo teoriju: vi ćete sigurno pročitati i ovaj deo u zagradi, iako smo veoma lako mogli baš ovde da sakrijemo neki promotivni slogan.)

Stvarno će pročitati!

Došlo je vreme da i kompanije priznaju – 2016. je godina content marketinga. Sadržajni marketing predstavlja savršeno rešenje da se zaobiđu razni blokeri oglasa i da se kroz kvalitetan i jedinstven sadržaj diskretno obraća klijentima. Ove godine će marketing i stvaranje sadržaja postati bliskiji nego ikad, pa će kvalitetni sadržaji ne samo privući čitaoce, već će ih i pretvoriti u lojalne klijente.