Gostovanje agencije Contentino na Info danu o preduzetništvu

13. 12. 2016.

U sklopu projekta „Mladi su izvor energije“ u ponedeljak je održana obuka o socijalnom preduzetništvu, u prostoriji Otvorenog univerziteta u Subotici.

Gostovanje agencije Contentino na Info danu o preduzetništvuIdeja obuke je bila da se podstakne zapošljivost mladih u Vojvodini. Svi polaznici su već imali ideju i želju za pokretanje sopstvenog biznisa. Prisutnima su predstavljeni prvi koraci u preduzetništvu, razbile su se predrasude o pokretanju poslovanja i predstavljene su neke od uspešnih poslovnih ideja. U sklopu obuke je održana kratka radionica, gde je prisutnima predstavljena SWOT matrica, pomoću koje je svako mogao da analizira svoju ideju.

Agencija Contentino se odazvala pozivu organizatora i prisutnima je ukratko predstavljena naša priča. Kao mladi preduzetnici, predstavili smo naše motive pokretanja sopstvenog preduzeća, ali smo se potrudili i da mladoj publici na osnovu našeg iskustva, olakšamo sam proces pokretanja poslovanja. Svima smo pripremili šablon strukture biznis plana, na osnovu kojeg lako mogu da svoje ideje prenesu na papir i analiziraju ih. Ukratko smo predstavili naše usluge pisanja optimizovanih tekstova na više jezika, upravljanja Facebook stranicama i dizajna. Takođe, uputili smo ih na ustanove gde mogu dobiti sve potrebne informacije, kao i pomoć prilikom pokretanja biznisa.Info dan o preduzetništvuProjekat sprovodi Udruženje Prevent, a partneri u realizaciji ove aktivnosti su Akademsko tutorstvo za sticanje preduzetničkih veština, PanonReg - Regionalna razvojna agencija Subotica i Otvoreni univerzitet Subotica.