Tartalommarketing trendek 2016-ban

13. 11. 2016.

Nem nagy titok, hogy a 2016-os év jelentős változásokat hozott a tartalommarketinget illetően. A marketingnek ez a formája egyre kedveltebb módja a közönséggel való kapcsolatok kiépítésének. Ha Ön is szeretne a konkurencia előtt járni, fontos, hogy ismerje azokat a trendeket, melyek a tartalommarketing területén uralkodnak.

Tartalommarketing trendek 2016-banAz utóbbi években a tartalommarketing, mint az online marketing egyik legismertebb formája ismét igen populárissá vált.

Napjaink tartalommarketing szakemberének folyamatosan elemeznie kell az újonnan kialakult helyzeteket és alkalmazkodnia kell a gyakori technológiai változásokhoz, méghozzá gyorsabban, mint valaha. És a helyzet csak egyre bonyolultabb lesz majd. 2016-ban igen nagy változások érik majd a tartalommarketinget, és annak, aki sikeres szeretne lenni, tudnia kell, mire számíthat.

A minőséges tartalom egyre több videót, képet és egyéb vizuális elemet követel

A vizuális tartalom egyre fontosabbá válik, ugyanis az internet sebessége megállíthatatlanul növekszik, ami lehetővé teszi, hogy az emberek akár útközben is zavartalanul hozzáférjenek a videókhoz vagy a képekhez. Ez lehetővé teszi, hogy a marketingesek egyre kevesebbet aggódjanak a lassú internetkapcsolat miatt és egyre szebb, vizuálisan orientált tartalmat tudjanak készíteni.

Az interaktív tartalom egyre fontosabb lesz

A személyre szabott tartalom iránti kereslet egyre nagyobb lesz. A személyre szabott kezdőlapok már el is kezdték hozzászoktatni a közösségi oldalak felhasználóit az individuális tartalmakhoz. Ez hamarosan a tartalommarketing világában is elvárás lesz, mivel a közönség olyan tartalmat fog elvárni, ami a személyes igényeikhez igazodik.

Új közzétételi lehetőségek a közösségi oldalakon

A Facebook Instant Articles segít a kiadóknak abban, hogy a cikkeiket még több felhasználóhoz eljuttassák.Használja a közösségi oldalakat marketing célokra!

A vásárlók hamarosan fizetni fognak a minőséges tartalomért

A tartalommarketing világa tele van gyenge minőségű szövegekkel, tartalmakkal. Éppen ezért, a vásárlók készen állnak rá, hogy pénzt áldozzanak az igazán minőséges tartalmakra, melyek pontosan azokat az információkat biztosítják számukra, melyekre szükségük van. Ilyen módon nem kell idő és fáradtság árán összegyűjtögessék az ingyenes tartalmakban megbúvó információmorzsákat.

A sorozatos tartalom hatása hosszan tartó

Ha a tartalmat részekre bontjuk, és bizonyos időközönként jelentetjük meg, kíváncsivá tesszük a közönségünket és hosszabb időn keresztül fenntartjuk a látogatóink érdeklődését.