4 mód a profit növelésére a tartalommarketing segítségével

4. 12. 2016.

A profit növelése a legtöbb vállalat folyamatos missziója. A tartalommarketing pedig segíthet elérni ez a célt. Bemutatunk négy különböző módszert, illetve négy tartalommarketing stratégiát, melyek segíthetnek elérni a hőn áhított profitnövekedést.

4 mód a profit növelésére a tartalommarketing segítségével

1. Szerezzen új ügyfeleket!

Az első dolog, amire mindenki gondol, ha nagyobb profitot szeretne megvalósítani, hogy több ügyfélre van szüksége. Mielőtt a vásárlás mellett döntenek, a leendő ügyfelek az interneten keresnek tanácsot. Azzal, hogy hasznos tartalmat tölt fel a weboldalára, a vállalat szinte csábítja az ideális ügyfeleket.

A tartalommarketing segítségével feltölthető a vállalat oldala, ami azt jelenti:

2. Növelje ügyfelei lojalitását!

A félreértések elkerülése érdekében – a tartalommarketing segíthet az új ügyfelek figyelmének felkeltésében, de az új kliens megszerzése nehéz feladat. Sokkal könnyebb növelni az ügyfelek hűségét, ami szintén pozitív hatással van a profitra.

Motiválja ügyfeleit, hogy vásároljanak gyakrabban!

A tartalommarketing segítségével ön folyamatosan új információkat jelentethet meg a weboldalán, ezzel elősegítve a gyakoribb kontaktust az ügyfelekkel. Minden új cikk megjelenését követően e-mailben értesítheti azokat az ügyfeleket, akiknek ezek az új információk fontosak, ezáltal pedig elérheti, hogy a vásárló az ön termékeit és szolgáltatásait helyezze ez első helyre.

Azok az ügyfelek, akik például hathavonta vásárolnak, a tartalommarketing segítségével motiválhatóak, hogy háromhavonta vegyenek valamit. Ez az évi két vásárlást négyre növeli, az ügyfél értékét pedig megduplázza.

Gyakran megesik, hogy a vásárlók szükségét érzik a vásárlásnak, mégis halogassák, és egy időre megfeledkeznek róla. Az ügyfelekkel való kapcsolatteremtés elősegítheti a vásárlás késési idejének csökkenését, és megnövelheti az ön profitját. Milyen időszakonként kell(ene) meglátogatnunk a fogorvosunkat? Ugyan mindannyian tudjuk, hogy hathavonta érdemes felkeresni a fogorvost, gyakran előfordul, hogy csak kilenc-tízhavonta megyünk el ellenőrzésre.

Ne engedje meg, hogy az ügyfelei egy fogorvosi látogatáshoz hasonlítsák a vásárlást!

Építsen hosszú távú kapcsolatokat!

Ha gyakrabban kommunikál az ügyfeleivel, erősebb kapcsolat jön létre. Tegye lehetővé, hogy a kliens úgy érezze, fontos. Az ilyen kapcsolat kiépítése lehetővé teszi, hogy egy vásárlás helyett többre is sor kerüljön, az egy hónapos kapcsolat pedig több évessé váljon.

Növelje az ügyfelek hűségét! Ez is segíthet az új ügyfelek megnyerésében.

Az ügyfélhűség növelésével olyan helyzetbe kerülhet, melyben megengedheti magának, hogy több figyelmet fordítson az új kliensek megnyerésére, ami természetesen nagyobb profithoz vezet.Kitűnő tartalom = nagyobb bevétel

3. Motiválja ügyfeleit, hogy osszák meg a weboldalán található tartalmakat ismerőseikkel!

Szeretné, ha ügyfelei pont az ön vállalatáról beszélgetnének az ismerőseikkel, családtagjaikkal és a kollégáikkal?

Adjon nekik valamit, amiről beszélhetnek, hozzon létre olyan tartalmat, amelyik annyira elbűvöli az olvasót, hogy biztos továbbítja az ismerőseinek.

Ha nem ad nekik okot, hogy emlegessék, akkor csak annyit tehet, hogy szorít, és reménykedik abban, hogy az ön neve is szóba jön a délutáni kávézás közben.

Legyen aktív a word-of-mouth marketingben!

1. Tegyen közzé valami fenomenális dolgot, ami releváns az ügyfelei problémáinak megoldásához és szorosan kapcsolódik az ön termékeihez vagy szolgáltatásaihoz is.
2. Küldje el ezt a remek tartalmat az ügyfeleinek e-mailben
3. Udvariasan kérje meg őket, hogy továbbítsák a tartalmat, ha tetszett.

4. Csökkentse a költségeket, növelje a profitot!

A profit nem csak a bevételhez, a költségekhez is kapcsolódik.

A tartalommarketing több módon is képes csökkenteni a költségeit, de az ügyfélszolgálat munkáját is.

Takarítsa meg az eladás költségeit!

Az alkalmazottak ideje pénz! Mit szólna hozzá, ha az ügyfelei a weboldalán megkapnák a választ a kérdéseikre, informáltabbak lennének, ezzel gyorsítva az üzletkötés folyamatát? A tartalommarketing segít ebben, és olyan megoldást nyújt, melyet a személyzet is értékelni fog, és amellyel jelentős összeget takaríthat meg.

Mikor a honlapon új tartalom jelenik meg, mely a kliens döntéshozatali folyamatához kapcsolódik, a felhasználók informálódnak, tanulnak, és mikor az eladóhoz fordulnak, már készen állnak a vásárlásra.

Képzelje el, hogy valaki meglátogatja a honlapját és felkelti az érdeklődését a kínálat. Az oldalon többet is megtudhat a témáról, és a hírlevél-listára is jelentkezhet, hogy további értékes információkhoz tudjon jutni. Ezzel segítheti a potenciális vásárlót, hogy meghozza a vásárlással kapcsolatos döntését, és mikor elhatározza magát, mit gondol, kihez fog fordulni? önhöz!

Csökkentse az ügyfélszolgálat költségeit!

A tartalommarketing célja, hogy tartalmas, szórakoztató és értékes információkat biztosítson az ügyfeleknek. A jó tartalom létrehozásának első lépése a gyakran ismételt kérdések listázása.

A kérdésekkel kapcsolatos tartalom időt takarít meg önnek. Ahelyett, hogy teljes válaszokat írna minden hasonló kérdésre, egyszerűen csak belinkelheti a választ tartalmazó cikket.

Az ilyen tartalom csökkentheti az ügyfélszolgálatba érkező hívások számát is. Az ügyfelek nagy része előbb a Google keresőn próbál segítséget találni, vagy felkeresi az ön weboldalát válaszokat remélve, és csak akkor hívja az ügyfélszolgálatot, ha nem talált választ a kérdésére a neten. Ha biztosítja nekik a szükséges válaszokat, időt takaríthat meg, magának és a vásárlónak is.

A tartalommarketing mindenféle üzlethez alkalmas, csakúgy, mint bármelyik más marketing stratégia. A tartalommarketing integrálása az általános marketing stratégiába a legjobb mód, hogy jelentős hatást érjen el.