A Contentino ügynökség vendégszereplése a „Vállalkozók infó napján”

13. 12. 2016.

A “Fiatalok az energia forrása” projekt keretein belül hétfőn megrendezésre került egy vállalkozói tanfolyam, a szabadkai Szabadegyetem termében.

A Contentino ügynökség vendégszereplése a „Vállalkozók infó napján”A program célja az volt, hogy fejlessze a vállalkozói szellemet a vajdasági fiatalok körében. Minden jelenlévőnek volt már konkrét ötlete azzal kapcsolatban, milyen típusú vállalkozást szeretne nyitni. A fiatalok megismerkedhettek a vállalkozás beindításának első lépéseivel, és néhány, már sikeres, kreatív vállalkozói ötlettel. Az előadás során egy rövid műhelymunkára is sor került, melynek keretein belül a jelenlévők megismerkedhettek a SWOT analízis alapjaival és kipróbálhatták a tanultakat saját vállalkozói ötletük elemzésére.

A Contentino ügynökség eleget tett a szervezők meghívásának, így a jelenlévő fiatalok megismerhették a történetünket és a tapasztalatainkat. Mint fiatal vállalkozók, elmeséltük mi motivált minket arra, hogy saját ügynökséget nyissunk, de igyekeztünk saját tapasztalatainkra alapozva megkönnyíteni a leendő vállalkozóknak a céljaik megvalósítását is. A jelenlévők között sablonokat osztottunk ki, melyek alapján könnyen összeállíthatják az üzleti tervet és papírra vethetik ötleteiket. Röviden bemutattuk a saját szolgáltatásainkat is, különös hangsúlyt fektetve a többnyelvű, optimalizált cikkek írására, a Facebook oldalak üzemeltetésére és a dizájnra. Azt is elmondtuk a leendő vállalkozóknak, mely szervezetekhez tudnak fordulni több információért és segítségért a saját vállalkozásuk beindítása során.A projekt a Prevent Egyesület nevéhez fűződik, az esemény partnerei pedig a PanonReg - Regionális Fejlesztési Ügynökség és a szabadkai Szabadegyetem.