Tartalommarketing és tartalomfejlesztési trendek, melyekre 2017-ben is érdemes odafigyelni

16. 1. 2017.

A tartalommarketing szinte minden üzletág számára nagyon fontos. Tartalomfejlesztők, van egy jó hírünk: még mindig a tartalom a király. A rossz hír, hogy az idén már csak a prémium minőségű tartalmat lehet majd eladni.

Tartalommarketing és tartalomfejlesztési trendek, melyekre 2017-ben is érdemes odafigyelniCikkünk egy rövid áttekintést nyújt arról, mire kell számítani 2017-ben. Összegyűjtöttünk néhány előrejelzést, melyek meghatározzák majd a tartalommarketing játékszabályait.

A tartalommarketing és a klasszikus reklámok

A vállalatok már most többet fektetnek a tartalommarketingbe, mint a klasszikus promóciókba, ez a trend pedig 2017-ben is folytatódni fog.

Több, minőségesebb tartalomra lesz szükség

A Content Marketing Institute szerint a megkérdezett marketingesek 70%-a úgy gondolja, hogy ebben az évben a cégek sokkal több tartalmat fognak megjelentetni, mint tavaly. Ez azt jelenti, hogy több tartalomfejlesztőre és sokkal több minőséges tartalomra lesz szükség.

A tartalommarketinggel foglalkozó szakemberek és a weboldalak tulajdonosai már most tisztában vannak azzal, hogy igazán minőséges tartalmat csak tapasztalt tartalomfejlesztők tudnak előállítani. 2017-ben egyre több cég fog sikeres, professzionális tartalomfejlesztő ügynökséghez fordulni. A minőséges tartalomba érdemes befektetni, hiszen a tartalom is a vállalat arculatának a része.

Visszatérő olvasók

A tartalomfejlesztőknek nehéz dolguk lesz az idén, hiszen fő feladatuk az lesz, hogy megtartsák olvasótáborukat. A legtapasztaltabb tartalomfejlesztők szórakoztatják az olvasót, megragadják a figyelmét, és elérik, hogy rendszeresen látogassa a honlapot.

Egyre több tartalommarketinges kezdi majd napi szinten mérni az aktív látogatók számát, ezért a tartalomfejlesztőknek igazán ki kell tenniük magukért.A videó lesz az idei év nagy slágere!

Videók, videók és videók

A videó marketing nagyon menő lesz 2017-ben, hiszen leköti a látogatókat és vásárlókká alakítja őket. Annyi féle formátumra tudunk majd fókuszálni – választhatunk a Facebook élő videók, a webináriumok, az Instagram videók és a 360 fokos videók közül is.

A Syndacast infografikája szerint a 2017-ben közzétett tartalmak 74%-a videó lesz. A Facebook már gőzerővel optimalizálja a kezdőlapját, hogy jobb élményt nyújtson a videók szerelmeseinek. A kisfilmek a keresőoptimalizálást is segítik, hiszen a Google, aki egyébként a Youtube tulajdonosa, előkelőbb helyre sorolja a videókat a találatai között.

A hírlevelek sem merültek feledésbe

A marketing guruk ugyan minden évben elbúcsúznak az elektronikus postától, az igazság az, hogy az email korántsem merül még feledésbe. A tartalommarketing programok számára fontosabb lesz, mint valaha, hiszen a címzettek egyre több üzenetet nyitnak ki és olvasnak el.

A legtöbb B2B cég hírleveleket használ arra, hogy megossza a fontosabb tartalmakat az ügyfeleivel. Azoknak, akik fontolgatják egy izgalmas, szokatlan email kampány beindítását, mindenképp az idei évet ajánljuk erre.

2017-ben a tartalommarketing még mindig nagyon populáris lesz, viszont sokkal nehezebb lesz majd kielégítő eredményeket elérni. A tartalomfejlesztőknek ügyelniük kell arra, hogy a tartalom szórakoztató, hasznos és egyedi legyen, és az olvasónak tátva maradjon tőle a szája.