Miért érdemes 2016-ban is foglalkozni a tartalommarketinggel?

15. 11. 2016.

A tartalommarketing a vásárlókkal és a potenciális vásárlókkal való kommunikáció, ami azonban közvetlenül nem ösztönöz vásárlásra. Azt sugallja a vásárlóknak, hogy az ön cége nem csak eladni szeretne, hanem olyasmit nyújt az ügyfeleinek, ami informáltabbá, műveltebbé teszi őket.

Miért érdemes 2016-ban is foglalkozni a tartalommarketinggel?Az értékes információkat az ügyfelek bizalommal jutalmazzák, és azzal hálálják meg, hogy vásárolni fognak. önnél. Éppen ezért, a tartalommarketinget 2016-ban sem érdemes hanyagolni.

A tartalommarketinget, mint stratégiát rengeteg cég használja, köztük az olyan nagy nevek, mint a Procter&Gamble, a Coca-Cola, a John Deere vagy a Microsoft is. De nem csak a „nagyok”, hanem kis- és középvállalkozások, de még a magánszemélyek is élnek a tartalommarketing nyújtotta lehetőségekkel. És hogy miért? Mert működik!

Az internetes hirdetések ideje lejárt!

A tartalommarketing szerepe 2016-ban az eddiginél is jelentősebb, ugyanis a felhasználók egyre nagyobb internet-intelligenciával rendelkeznek. Ahogy egyre jobban kiismerik az internetet, úgy egyre jobban ki is ábrándulnak a különböző online hirdetésekből. Ennek következményeként egyre több olyan megoldás születik, mely blokkolja a nem kívánatos hirdetéseket. Az úgynevezett ad-blockerek megvédik a felhasználókat az unalmas bannerektől és felugró ablakoktól. A vállalatok ezért kénytelenek egyre jobban a tartalommarketingre támaszkodni, ha extra profitra szeretnének szert tenni.C, mint content - 2016 a tartalommarketing éve

Másolni nem ér!

A szabályokat nem lehet megkerülni, az internetes marketing esetében is igaz, hogy a profit nem jön költségek nélkül. A tartalommarketing 2016-ban sem működhet másként, csakis egyedi, hasznos, exkluzív szövegekkel, tartalmakkal. A tartalommarketing azonban egy olyan megoldás, melybe érdemes befektetni, hiszen a minőséges tartalom semmiféle hirdetésblokkolóval nem állítható meg, a fogyasztók pedig nem tudják (a legtöbb esetben pedig nem is akarják) megkerülni. (Tegyünk egy próbát – ön önkéntelenül is elolvassa ezt a zárójeles részt, pedig ide akár egy egyszerű reklámmondatot is becsempészhettünk volna.)

És tényleg elolvassák!

Eljött az ideje, hogy a vállalatok is belássák – 2016 a tartalommarketing éve. Ez a tökéletes megoldás arra, hogy a hirdetésblokkolókat megkerülve, diszkréten szólítsuk meg az ügyfeleket, minőségi és egyedi tartalmat biztosítva nekik. Az idei év során a marketing és a tartalom-előállítás közelebb fog kerülni egymáshoz, mint valaha, így a tartalmak nem csak, hogy csábítják az olvasókat, de könnyen hűséges ügyfelekké is változtathatják őket.